Archive for diciembre 2013

Portada de la revista "Boston Magazine"

La popular i coneguda revista Boston Magazine va sorprendre als seus lectors d'una manera espectacular amb la seva portada. Una portada feta i pensada exclusivament en honor als afectats per les bombes a la Marató de Boston produïdes el passat mes d'abril.

We Will Finish The Race 


Pel·lícula Invictus

INVICTUS

Invictus explica la història exemplar i basada en fets reals de com Nelson Mandela (interpretat per Morgan Freeman) es va aliar amb el capità de l'equip de Rugbi de Sud-Àfrica, Francois Pienaar (Matt Damon), per ajudar a unificar el seu país.
El recent escollit president, Nelson Mandela, sap que després de l'Apartheid, el seu país segueix dividit racial i econòmicament. Amb la confiança que pot reconciliar al seu poble mitjançant el llenguatge universal de l'esport, Mandela s'uneix al feble equip sud-africà de Rugbi quan, de manera inesperada, aconsegueix arribar a la Final de la Copa del Món de Rugbi de 1995.


Mor Nelson Mandela

El 8 de juny d'aquest mateix any, Mandela va ser ingressat a l'hospital de Pretoria amb una greu pulmonia on va ser tractat durant quasi tres mesos. Des de primers de setembre el van enviar a casa seva, amb l'ajuda i l'atenció de 22 metges.
Malauradament el passat dia 6 de desembre d'aquest any, Mandela mor als 95 anys d'edat, a casa seva acompanyat de la seva família. Es va produir cap a les nou del vespre aproximadament després d'un llarg periòde de convalescència per una infecció pulmonar.
Després de ser empresonat durant 27 anys, ser premi Nobel de la Pau, ser president de Sud Àfrica i construir una Sud Àfrica igual per a tots... La gent ha perdut al seu pare. Nelson Mandela.

"La seva humilitat, passió i humanitat li va fer guanyar també l'amor de tots i Mandela ha mort de la mateixa manera que va viure: lluitant. Però aquesta vegada amb els seus."sábado, 7 de diciembre de 2013
Posted by Andreas Ariza

Josh Ruggles, millor que els millors

Un noi de tan sols 16 anys fa realitat el seu somni enfrentant-se i derrotant als més grans tiradors de la història de la lliga profesional Espanyola de bàsquet (ACB).
És un noi que va nèixer fa 16 anys a Chicago. Va buscar la fama mitjançant per allà on podia (youtube, twitter, facebook...) fins que sense necessitat de més d'un parell de vídeos la gent el va conèixer, a més tenia un Record Guiness. Veieu l'article sencer aqui!
Josh Ruggles, guanyador del concurs de triples

Via: Diari El País


miércoles, 4 de diciembre de 2013
Posted by Andreas Ariza

Viure amb discapacitat

Comparteixo el següent reportatge, on apareix el meu germà Adrián. Com a assistent i entrenador de la Boccia.
La Boccia és un esport paraolímpic, semblat a la petanca. Però aquest està destinat a persones amb discapacitats totals en les seves extremitats o paràl·lisis cerebrals.
És curiós llegir això, s'explica la seva vida des de petit, des que va jugar al Barça de bàsquet fins a ser on és a dia d'avui. Sempre ha tingut aquesta passió per l'esport des de petit i sembla que això no s'acaba, així que anima't a llegir, és molt interessant!

Veronica i Adrián a l'EuroBoccia de 2013 a Portugal
Via: Desdebellaterra

Pràctica: Mapa conceptual de connexió entre dispositius (WI-FI i Bluetooth)

Aqui teniu el meu segon mapa conceptual creat amb Mind42, és un breu resum esquematitzat sobre la connexió entre dispositius, en aquest cas el Bluetooth i el WI-FI.


Esquema connexions entre dispositius (WI-FI i Bluetooth)


Pràctica: Mapa conceptual de xarxes

Aquí us deixo el meu primer mapa conceptual creat amb Mind42, és un breu resum esquematitzat sobre les xarxes.

Mapa conceptual de xarxes

Mind42

Què és Mind42?

Mind42 és una aplicació amb la que pots treballar la creació de mapes conceptuals. Però el més interessant no és això, sinó que en cas de que no estiguis treballant amb el teu ordinador podràs treballar al Mind42 igualment! Ja que t'ofereix treballar de manera online a la seva web, així que entra-hi i practica!

Logo de Mind42

Pràctica: Wi-Fi

La paraula WI-FI significa "Wireless fidelity o fidelitat sense cables". S'utilitza per designar a totes les solucions informàtiques que utilitzen tecnologia innalàmbrica per crear xarxes.
L'ús més habitual d'aquesta tecnologia és la connexió de portàtils a internet des de cercaníes d'un punt d'accès. Aquests punts són cada cop més abundants i permeten a qualsevol usuari utilitzar la xarxa sense necessitat d'instalar cap cable telefònic.
L'emissió i la recepció de dades es realitzada a través de radiofreqüència. El seu format habitual acostuma a ser el que opera a la banda dels 2.4 Ghz, la mateixa que les microones dels telefons mòvils.

                                                 
Pàgina oficial del WI-Fi.
martes, 3 de diciembre de 2013
Posted by Andreas Ariza

Pràctica: Bluetooth


El Bluetooth és una tecnologia innalàmbrica utilitzada per connectar dispositius electrònics entre sí. A través d'aquest sistema podem tranferir diferets dades entre diversos aparells com: els telèfons mòvils, els ordinadors, càmeras de fotogràfia... També té altres utilitats, com per exemple connectar el mans lliures del cotxe.
Aquesta tecnologia és transmitida per radiofreqüència, és a dir, per ones de ràdio. I la característica principal i pel que destaca aquesta tecnologia és la connexió entre dispositius sense la necessitat de cables.
Els aparells amb Bluetooth consten principalment de dues parts, que són:
  • Un dispositiu de ràdio que transmet i modul·la la senyal.
  • Un controlador digital per processar la informació.

                                       
Pàgina oficial del Bluetooth

Pràctica: Les xarxes

Què és una xarxa?

Una xarxa informàtica és un conjunt d'ordinadors i perifèrics interconnectats entre sí, aquests permeten la transmisió d'informació i recursos. Una xarxa pot estar montada al voltant d'un o més servidors que són ordinador potents.

Recursos compartits

Una de les principals aventatges de treballar en xarxa és que es pot economitzar en recursos; per exemple, es pot tenir una sola impressora. Així mateix, cada equip de la xarxa pot posar a disposició dels demés els continguts d'un disc dur, tenint així tots els arxius compartits amb els menors recursos possibles.

Classificació de les xarxes (per tamany)


  • LAN (Local Area Network): Són petites xarxes en les que es pot crear el nostre domini entre diferents ordinadors (xarxes d'ús privat), és a dir, tenen una zona geogràfica limitada.
                                                  
  • MAN (Metropolitan Area Network): És una xarxa que pot abastar una ciutat sencera (comerços i bancs inclosos), és a dir, tenen abast en una zona metropolitana.
                                                  
  • WAN (Wide Area Network): Xarxes d'ampli abast, poden cobrir distàncies de fins a 1000 km (tant públiques com privades), és a dir, abast fins i tot en diferents països.
                                                
  • INTERNET: És una inmensa xarxa mundial de xarxes informàtiques unides entre sí.
                                             

Tipología de xarxes (com es conneceten entre sí)


Fa referència a la forma geomètrica en que estàn distribuïdes les estacions de treball i els cables que les connecten. Les meés comuns són les següents:

  • Configuracions en bus: Consisteix en connectar totes les estacions en un bus comú. No és necessari tenir totes les estacions engegades per funcionar. Els paquets d'informació arriben a totes les estacions però cada una d'elles recull allò que necessita.
                                                    
  • Configuracions en anell: Consisteix en connectar les estacions formant un anell tancat. La informació ha de passar d'una estació a l'altre fins a arribar al destinatari. El problema és quan una estació deixa de funcionar, la xarxa deixa de funcionar. 
                                                   
  • Configuració en estrella: Consisteix en connectar totes les estacions a un node comú, cada estació treballa de manera independent a la resta. Això fa que una dada específica arribi a l'estació que ho necessiti i no a totes. 
                                                   
  • Configuració en arbre: És la combinació de xarxes en estrella.
                                                    
Segueix-me!

Siguenos en Blogger Siguenos en Blogger Siguenos en Pinterest

No ho trobes? Cerca!

Deixa el teu twit!

Traductor Google

Dubtes? Contacta!

Nombre

Correo electrónico *

Mensaje *

Publicacions més recents

Codi QR del meu Blog

subir imagenes

Visita número...

Con la tecnología de Blogger.

IBSN

IBSN: Internet Blog Serial Number 03-03-1998-14

Creative Commons

Licencia Creative Commons
Informàtica 4t por Andreas Ariza se distribuye bajo una Licencia Creative Commons Atribución 4.0 Internacional.

- Copyright © Informàtica 4t -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -