Posted by : Andreas Ariza martes, 14 de enero de 2014

El format d'imatge és l'estructura d'un arxiu (en aquest cas una imatge) que defineix la forma en que es desa i es representa a la pantalla o impressora. El format pot ser molt simple i comú o molt complex i incloure diversos tipus d'instruccions i codis de control utilitzats per programes, impressores i altres dispositius.

TIPUS DE FORMATS D'ARXIUS D'IMATGES


Hi ha cinc principals formats d'arxius d'imatge que s'utilitzen constantment per exemple al camp del disseny, que són:


- TIFF: (Format de fitxer d'informació) és un format d'arxiu usat per emmagatzemar imatges, com dibuixos i fotografies. Tiff és de qualitat d'imatge extremadament alta, proporcionant una excel·lent compatibilitat amb edició i impressió.

- GIF: (Graphic Interchange Format) és un format d'arxiu d'imatge estàndard que s'utilitza en la web i que també permet imatges animades.


- JPG / JPEG: És un mètode de compressió utilitzat per a les imatges fotogràfiques. A més de ser un mètode de compressió, JPEG és sovint considerat com un format d'arxiu d'imatge. És el format d'imatge més utilitzat per les càmeres digitals i altres dispositius de captura d'imatges fotogràfiques. També és el format més comú per emmagatzemar imatges a Internet.


- BMP: És un tipus de format d'arxiu d'imatge de mapa bits utilitzat per emmagatzemar imatges digitals. Encara que la majoria dels arxius d'imatge BMP tenen un pes d'arxiu relativament gran degut a la falta de compressió.


- PNG: (Portable Network Graphics) és un format d'imatge de mapa bits que utilitza compressió sense pèrdua de dades similar a la d'un arxiu GIF. Aquest format va ser creat per millorar i reemplaçar el format GIF, ja que no és un format d'arxiu d'imatge que requereixi una llicència de patent. Funciona molt bé per als dibuixos geomètrics o línies, lletres, dibuixos animats i altres imatges amb colors plans i bordes definits. Cada format és adequat per a un tipus específic d'imatge i fent coincidir la imatge amb el format correcte, s'ha de beneficiar d'una càrrega ràpida amb una alta qualitat gràfica. Actualment a nivell general i sobretot al disseny d'una pàgina web els tipus de format d'imatge més utilitzats són JPEG i PNG.


Cada format és adequat per a un tipus específic d'imatge i fent coincidir la imatge amb el format correcte, s'ha de
beneficiar d'una càrrega ràpida amb una alta qualitat gràfica. Actualment a nivell general i sobretot al disseny d'una pàgina Web els tipus de format d'arxiu d'imatge més utilitzats són JPEG i PNG.Imatge amb un format de tipus JPG


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Segueix-me!

Siguenos en Blogger Siguenos en Blogger Siguenos en Pinterest

No ho trobes? Cerca!

Deixa el teu twit!

Traductor Google

Dubtes? Contacta!

Nombre

Correo electrónico *

Mensaje *

Publicacions més recents

Codi QR del meu Blog

subir imagenes

Visita número...

Con la tecnología de Blogger.

IBSN

IBSN: Internet Blog Serial Number 03-03-1998-14

Creative Commons

Licencia Creative Commons
Informàtica 4t por Andreas Ariza se distribuye bajo una Licencia Creative Commons Atribución 4.0 Internacional.

- Copyright © Informàtica 4t -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -