Archive for enero 2014

Elements comuns i diferències entre la càmera digital i analògica

ELEMENTS COMUNS

Tenen el mateix diafragma i obturador, les lents i el sistema d'enfocament (l'autoenfocament) i el zoom, el fotòmetre .. Tots aquests elements es troben en els dos tipus de càmeres. Les dos reben la llum a través de les lents amb les que fan la imatge. L'obturador i el diafragma fan la funció de mesurar la llum depenent de la sensibilitat de la càmera. 

DIFERÈNCIES

Observem moltes diferències entre la tecnologia digital i la fotografia analògica. Entre ells destaquen les següents:

- La càmera digital té el tradicional carret de fotos utilitzant un sensor d'imatge en el seu lloc.
- La imatge captada per una càmera digital es troba unida a la tecnologia informàtica, el seu tractament i retoc és a través dels ordinadors.
- La fotografia o imatge digital pot retocar-se de forma immediata, en canvi la analògica no.
- La fotografia digital consta d'un monitor LCD, amb moltes funcions.
- El revelat funciona de forma digital sense carret, a les càmeres tradicionals les fotos es revelen a l'habitació fosca. En primer plànol, càmera digital, en segon, analògica.

miércoles, 22 de enero de 2014
Posted by Andreas Ariza

La primera càmeraLa fotografia i la seva evolució sorgeix de dues idees completament independents, però que juntes donen lloc a aquest art. Aquestes dues idees són:

  • La captura de la imatge, és a dir, de la llum que reflecteixen els objectes.
  • La fixació per diferents medis per aconseguir un registre permanent.
La càmera fosca va ser la primera càmera utilitzada. Va ser creada per Aristóteles en el segle IV i consistia en una caixa que projectava una imatge invertida per un petit orifici. El va utilitzar per capturar imatges dels eclipses.
Els tipus de formats d'arxius d'imatges

El format d'imatge és l'estructura d'un arxiu (en aquest cas una imatge) que defineix la forma en que es desa i es representa a la pantalla o impressora. El format pot ser molt simple i comú o molt complex i incloure diversos tipus d'instruccions i codis de control utilitzats per programes, impressores i altres dispositius.

TIPUS DE FORMATS D'ARXIUS D'IMATGES


Hi ha cinc principals formats d'arxius d'imatge que s'utilitzen constantment per exemple al camp del disseny, que són:


- TIFF: (Format de fitxer d'informació) és un format d'arxiu usat per emmagatzemar imatges, com dibuixos i fotografies. Tiff és de qualitat d'imatge extremadament alta, proporcionant una excel·lent compatibilitat amb edició i impressió.

- GIF: (Graphic Interchange Format) és un format d'arxiu d'imatge estàndard que s'utilitza en la web i que també permet imatges animades.


- JPG / JPEG: És un mètode de compressió utilitzat per a les imatges fotogràfiques. A més de ser un mètode de compressió, JPEG és sovint considerat com un format d'arxiu d'imatge. És el format d'imatge més utilitzat per les càmeres digitals i altres dispositius de captura d'imatges fotogràfiques. També és el format més comú per emmagatzemar imatges a Internet.


- BMP: És un tipus de format d'arxiu d'imatge de mapa bits utilitzat per emmagatzemar imatges digitals. Encara que la majoria dels arxius d'imatge BMP tenen un pes d'arxiu relativament gran degut a la falta de compressió.


- PNG: (Portable Network Graphics) és un format d'imatge de mapa bits que utilitza compressió sense pèrdua de dades similar a la d'un arxiu GIF. Aquest format va ser creat per millorar i reemplaçar el format GIF, ja que no és un format d'arxiu d'imatge que requereixi una llicència de patent. Funciona molt bé per als dibuixos geomètrics o línies, lletres, dibuixos animats i altres imatges amb colors plans i bordes definits. Cada format és adequat per a un tipus específic d'imatge i fent coincidir la imatge amb el format correcte, s'ha de beneficiar d'una càrrega ràpida amb una alta qualitat gràfica. Actualment a nivell general i sobretot al disseny d'una pàgina web els tipus de format d'imatge més utilitzats són JPEG i PNG.


Cada format és adequat per a un tipus específic d'imatge i fent coincidir la imatge amb el format correcte, s'ha de
beneficiar d'una càrrega ràpida amb una alta qualitat gràfica. Actualment a nivell general i sobretot al disseny d'una pàgina Web els tipus de format d'arxiu d'imatge més utilitzats són JPEG i PNG.Imatge amb un format de tipus JPG


Segueix-me!

Siguenos en Blogger Siguenos en Blogger Siguenos en Pinterest

No ho trobes? Cerca!

Deixa el teu twit!

Traductor Google

Dubtes? Contacta!

Nombre

Correo electrónico *

Mensaje *

Publicacions més recents

Codi QR del meu Blog

subir imagenes

Visita número...

Con la tecnología de Blogger.

IBSN

IBSN: Internet Blog Serial Number 03-03-1998-14

Creative Commons

Licencia Creative Commons
Informàtica 4t por Andreas Ariza se distribuye bajo una Licencia Creative Commons Atribución 4.0 Internacional.

- Copyright © Informàtica 4t -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -